Blogg

Varför ska en vd bry sig om värdet av en bra digital medarbetarupplevelse?

En vd har flera skäl att vara engagerad i och bry sig om värdet av en bra digital medarbetarupplevelse. Här får du sex skäl till varför – och du får även veta hur du kan nå alla de här fördelarna.

3 personer skrattar och dricker kaffe

På Sitevisiondagarna 2023 pratade vi om värdet av en digital medarbetarupplevelse. Sammanfattningen kan du ta del av i två bloggar som handlar om värdet och hur du skapar det. Nu fortsätter vi på samma ämne men fokuserar på varför olika roller i företaget ska bry sig om värdet av en bra digital medarbetarupplevelse.

1. Effektivitet och produktivitet

En bra digital medarbetarupplevelse kan öka effektiviteten och produktiviteten i organisationen. Om en organisation på allvar ser över sina digitala verktyg och säkerställer att de är användarvänliga och effektiva kan medarbetarna utföra sina uppgifter snabbare. Har du koll på kommunikationskanalerna på ditt företag?

2. Behåll – och attrahera nya – talanger

Ett företag som lägger kraft och energi på en positiv digital medarbetarupplevelse kan både locka talanger och bidra till att behålla den kompetens som redan finns på plats. Användarvänliga och effektiva digitala arbetsverktyg minskar friktionen och ökar nöjdheten.

3. Kostnadsbesparingar

Genom minskad personalomsättning och förbättrad effektivitet minskar du bland annat kostnaderna för rekrytering och utbildning av nya medarbetare.

4. Renommé och varumärke

En organisation som prioriterar och investerar i en bra digital medarbetarupplevelse signalerar att medarbetarnas välbefinnande är viktigt. Det stärker organisationens renommé och varumärke – både internt och externt.

5. Kundnöjdhet

Välmående medarbetare har ofta en positiv inverkan på kundnöjdheten. När dina medarbetare är motiverade och trivs på jobbet är de mer benägna att leverera högkvalitativa produkter eller tjänster till kunderna.

6. Framtidssäkring

I en värld där tekniken ständigt utvecklas är det viktigt för dig som vd att vara medveten om och stötta en bra digital medarbetarupplevelse. Det krävs för att hänga med i förändringar och innovationer inom branschen.

Sammanfattning

Att prioritera och investera i en bra digital medarbetarupplevelse visar på ledningens engagemang för att skapa en motiverande och framgångsrik arbetsplats. Det bidrar i sin tur till ökad lönsamhet, att kunna attrahera nya talanger samt en stabil grund för företagets tillväxt och framgång.

Prenumerera gärna på Sitevisions nyhetsbrev

Du får stenkoll på nya funktioner i Sitevision, vad som händer hos oss och en hel bunt med tips. Tanken? Att göra ditt jobb med webben smart, smidigt och skoj.

Taggar

Dela

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300

    CMS för
    intranät

    Öka engagemanget och stärk arbetsplatskulturen med ett socialt intranät.

    Snabbt i gång med startklara mallar

    Samla styrkorna – integrera andra system

    Säker och svensk molntjänst

    Alltid nära i mobilappen

    Användarvänligt och webbaserat gränssnitt

    CMS för
    webbplatser

    Skapa engagerande webbplatser med den digitala upplevelsen i fokus från start till mål.

    Personalisera mera

    Webbanalys direkt i gränssnittet

    Enkelt att bygga tillgängligt

    Säker och svensk molntjänst

    Användarvänligt och webbaserat gränssnitt

    Sveriges mest enkla och omtyckta CMS

    Boka demo och upptäck alla möjligheter

    Under en demo får du se exempel på vad du kan göra i Sitevision – och hur enkelt det är att skapa innehåll. Prova på produkten, få svar på dina frågor och upptäck en värld av möjligheter.

    Följ (med) oss

    PRENUMERERA PÅ VÅRT Nyhetsbrev